Amilaz Yapısı Nedir?
Nişastaları ve kompleks şekerleri basit şekerler halinde
parçalayan bir enzim olan amilazın yapısı genellikle oldukça basittir, fakat
enzim Seo uzmanı
karbonhidratların sindirilmesinde önemli bir rol oynar . Bu molekülün alfa
amilaz ve beta amilaz olarak adlandırılan iki farklı varyasyonu vardır . İnsan
vücudunda, biri tükürükte ve diğeri pankreasta olmak üzere iki tip alfa amilaz
vardır. Her iki molekül de karbonhidrat sindiriminde önemlidir, çünkü vücut ilk
önce kompleks şekerleri ve nişastaları parçalayamadan sindiremez. Beta amilaz
insan vücudunda mevcut değildir ve genellikle bitkilerde ve tohumlarda bulunur.
Amilazın yapısı ve türü organizmalar arasında farklılık
gösterebilirken, tüm amilaz moleküllerinin ortak özellikleri vardır. Alfa ve
beta amilazların her ikisi de, enzimin genel şeklinin çoğuna katkıda bulunan
bir varil bölgesi Seo hizmeti
olarak adlandırılan bir yapı içerir. Enzimler aynı zamanda tüm bir aktif bölge
denilen temel bir alana sahiptir. Bu, onu parçalamak için karmaşık bir şekere
veya nişastaya bağlanan enzimin parçasıdır. Aktif bölgedeki karbonhidratları
parçalama işlemi, hem aktif bölgede hem de karbonhidrat molekülünde birden
fazla atom ve iyon grubu arasındaki etkileşimleri içerir.
İnsan vücudunda, amilazın yapısı tükürükte mi yoksa
pankreasta mı olduğu ile benzerdir. Hem amilazın insan varyantları, amino
asitler adı verilen tek bir yapı taşları zincirinden oluşan küçük
moleküllerdir. Amino asit zinciri etki
olarak adlandırılan üç ayrı bölümden meydana getirir ve her bir alan
karbonhidrat parçalanmasına yardımcı spesifik bir biyolojik fonksiyonu vardır. Bu
alanların ikisi birbirine sıkı sıkıya bağlıdır, üçüncü alan ise amilazlar
arasında önemli ölçüde değişebilir. Benzerliklerine rağmen tükürük ve
pankreatik amilazlar birbirleriyle değiştirilemez; pankreatik amilaz genellikle
tükürük amilazının başladığı işi bitirir.
Kurumsal seo Amilazın
yapısı genellikle basit olsa da, çoğudan önemli ölçüde daha karmaşık olan bazı
varyantlar vardır. Çoğu alfa amilazlar uzunluk olarak çok benzerdir, ancak
bazıları üç ortak alandan daha fazla katlanır. Bazı beta amilazlar, bir yerine
dört ayrı amino asit zinciri içeren alfa amilazlara kıyasla muazzamdır. Bu
durumda, diğerlerinin çoğundan dört kat daha büyük bir amilaz yapısı inşa
edilir. Birçok bilinen gıda ürünü, arpa , soya fasulyesi ve tatlı patatesler de
dahil olmak üzere, bu tip amilazı içerir , ancak amilaz molekülünün büyüklüğü,
bitkinin besinsel özelliklerinden arta kalan veya azaltan hiçbir şey yapmaz.
Yorumlar
Yorum Gönder