Amilaz Yapısı Nedir?



Nişastaları ve kompleks şekerleri basit şekerler halinde parçalayan bir enzim olan amilazın yapısı genellikle oldukça basittir, fakat enzim Seo uzmanı karbonhidratların sindirilmesinde önemli bir rol oynar . Bu molekülün alfa amilaz ve beta amilaz olarak adlandırılan iki farklı varyasyonu vardır . İnsan vücudunda, biri tükürükte ve diğeri pankreasta olmak üzere iki tip alfa amilaz vardır. Her iki molekül de karbonhidrat sindiriminde önemlidir, çünkü vücut ilk önce kompleks şekerleri ve nişastaları parçalayamadan sindiremez. Beta amilaz insan vücudunda mevcut değildir ve genellikle bitkilerde ve tohumlarda bulunur.
Amilazın yapısı ve türü organizmalar arasında farklılık gösterebilirken, tüm amilaz moleküllerinin ortak özellikleri vardır. Alfa ve beta amilazların her ikisi de, enzimin genel şeklinin çoğuna katkıda bulunan bir varil bölgesi Seo hizmeti olarak adlandırılan bir yapı içerir. Enzimler aynı zamanda tüm bir aktif bölge denilen temel bir alana sahiptir. Bu, onu parçalamak için karmaşık bir şekere veya nişastaya bağlanan enzimin parçasıdır. Aktif bölgedeki karbonhidratları parçalama işlemi, hem aktif bölgede hem de karbonhidrat molekülünde birden fazla atom ve iyon grubu arasındaki etkileşimleri içerir.
İnsan vücudunda, amilazın yapısı tükürükte mi yoksa pankreasta mı olduğu ile benzerdir. Hem amilazın insan varyantları, amino asitler adı verilen tek bir yapı taşları zincirinden oluşan küçük moleküllerdir. Amino asit zinciri etki olarak adlandırılan üç ayrı bölümden meydana getirir ve her bir alan karbonhidrat parçalanmasına yardımcı spesifik bir biyolojik fonksiyonu vardır. Bu alanların ikisi birbirine sıkı sıkıya bağlıdır, üçüncü alan ise amilazlar arasında önemli ölçüde değişebilir. Benzerliklerine rağmen tükürük ve pankreatik amilazlar birbirleriyle değiştirilemez; pankreatik amilaz genellikle tükürük amilazının başladığı işi bitirir.
Kurumsal seo Amilazın yapısı genellikle basit olsa da, çoğudan önemli ölçüde daha karmaşık olan bazı varyantlar vardır. Çoğu alfa amilazlar uzunluk olarak çok benzerdir, ancak bazıları üç ortak alandan daha fazla katlanır. Bazı beta amilazlar, bir yerine dört ayrı amino asit zinciri içeren alfa amilazlara kıyasla muazzamdır. Bu durumda, diğerlerinin çoğundan dört kat daha büyük bir amilaz yapısı inşa edilir. Birçok bilinen gıda ürünü, arpa , soya fasulyesi ve tatlı patatesler de dahil olmak üzere, bu tip amilazı içerir , ancak amilaz molekülünün büyüklüğü, bitkinin besinsel özelliklerinden arta kalan veya azaltan hiçbir şey yapmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iliac Fossa nedir?

Katı Madde Nedir?

Gerdy'nin Tuberkülü Nedir?