Amilaz Konsantrasyonu Nedir?
Amilaz , insan vücudunda, tükürükte ve pankreasın
oluşturduğu meyve sularında bulunan bir enzimdir. Amilazın işlevi, sindirim
sürecinin bir Seo uzmanı
parçası olarak nişastaları daha küçük moleküllere ayırmaktır. Amilaz
konsantrasyonu , belirli bir sıvı hacminde mevcut olan amilaz miktarıdır.
Doktorlar sıklıkla pankreas iltihabının meydana geldiği bir durum olan
pankreatite sahip insanların kanında yüksek bir amilaz konsantrasyonu
bulmaktadır . Bu yüksek amilaz konsantrasyonu, pankreas hasar gördüğü ve amilaz
üretemediği için zamanla düşük bir değere dönüşebilir.
Tükürük amilazının etkileri vücudun yiyecekleri sindirme
sürecine başlar. Yiyecek ağız içinde çiğnenirken, tükürükteki amilaz mevcut
olan herhangi bir nişasta üzerinde hareket etmeye başlar ve daha küçük
şekerlere ayrılır. Pankreasta, özel hücreler daha sonra sindirim sularında
salgılanan amilaz Seo hizmeti
yaparlar. Bunlar pankreastan ayrılır ve oraya vardığında yiyecekler üzerinde
hareket etmek için bağırsağa girer. Kandaki ve idrardaki normal amilaz
konsantrasyonları pankreasın düzgün çalıştığını gösterirken, anormal derecede
düşük veya yüksek seviyeler bir problemi gösterebilir.
Kandaki
amilaz konsantrasyonunu etkilediği bilinen bozukluklar arasında pankreas
kanseri ve bazı böbrek problemleri ile pankreatit bulunur.
Pankreatit ani bir atak veya uzun süreli bir hastalık olabilir ve semptomlar
karın veya sırt ağrısı, ateş, bulantı ve iştahın azalmasıdır. Bir böbrek
hastalığı normal idrar üretme böbreklerin engeller halinde, normal bir yüksek
kan amilaz konsantrasyonuna neden olabilir. Amilaz, idrarda vücuttan
çıkarıldığı için, böbrek hastalığı, amilaz gideriminin düşmesine neden olabilir
ve sonuç olarak kandaki amilaz seviyeleri yükselir. Kandaki amilaz
konsantrasyonu bazen tedavinin başarılı olması durumunda seviyelerin normale
dönmesi gerektiği için pankreatik kanser tedavilerinin çalıştığını kontrol
etmek için kullanılır.
Kurumsal seo Amilaz
konsantrasyonunun nişasta arızası oranını nasıl etkilediğini bulmak için
deneyler amilaz ve nişasta kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Amilaz
konsantrasyonu arttıkça, amilaz konsantrasyonu belirli bir noktaya ulaşana
kadar nişasta sindirim oranının da arttığı bulunmuştur. Bu , nişasta
moleküllerinin hepsine bağlanmak için yeterli enzimin mevcut olduğu noktayı
temsil eder ve bu da bozulmanın daha hızlı ilerlemesini imkansız kılar.
Okullardaki öğrenciler bazen kendileri için bunu test edebilecekleri basit
deneyler öğretir.
Yorumlar
Yorum Gönder