Amilaz Konsantrasyonu Nedir?



Amilaz , insan vücudunda, tükürükte ve pankreasın oluşturduğu meyve sularında bulunan bir enzimdir. Amilazın işlevi, sindirim sürecinin bir Seo uzmanı parçası olarak nişastaları daha küçük moleküllere ayırmaktır. Amilaz konsantrasyonu , belirli bir sıvı hacminde mevcut olan amilaz miktarıdır. Doktorlar sıklıkla pankreas iltihabının meydana geldiği bir durum olan pankreatite sahip insanların kanında yüksek bir amilaz konsantrasyonu bulmaktadır . Bu yüksek amilaz konsantrasyonu, pankreas hasar gördüğü ve amilaz üretemediği için zamanla düşük bir değere dönüşebilir.
Tükürük amilazının etkileri vücudun yiyecekleri sindirme sürecine başlar. Yiyecek ağız içinde çiğnenirken, tükürükteki amilaz mevcut olan herhangi bir nişasta üzerinde hareket etmeye başlar ve daha küçük şekerlere ayrılır. Pankreasta, özel hücreler daha sonra sindirim sularında salgılanan amilaz Seo hizmeti yaparlar. Bunlar pankreastan ayrılır ve oraya vardığında yiyecekler üzerinde hareket etmek için bağırsağa girer. Kandaki ve idrardaki normal amilaz konsantrasyonları pankreasın düzgün çalıştığını gösterirken, anormal derecede düşük veya yüksek seviyeler bir problemi gösterebilir.
Kandaki amilaz konsantrasyonunu etkilediği bilinen bozukluklar arasında pankreas kanseri ve bazı böbrek problemleri ile pankreatit bulunur. Pankreatit ani bir atak veya uzun süreli bir hastalık olabilir ve semptomlar karın veya sırt ağrısı, ateş, bulantı ve iştahın azalmasıdır. Bir böbrek hastalığı normal idrar üretme böbreklerin engeller halinde, normal bir yüksek kan amilaz konsantrasyonuna neden olabilir. Amilaz, idrarda vücuttan çıkarıldığı için, böbrek hastalığı, amilaz gideriminin düşmesine neden olabilir ve sonuç olarak kandaki amilaz seviyeleri yükselir. Kandaki amilaz konsantrasyonu bazen tedavinin başarılı olması durumunda seviyelerin normale dönmesi gerektiği için pankreatik kanser tedavilerinin çalıştığını kontrol etmek için kullanılır.
Kurumsal seo Amilaz konsantrasyonunun nişasta arızası oranını nasıl etkilediğini bulmak için deneyler amilaz ve nişasta kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Amilaz konsantrasyonu arttıkça, amilaz konsantrasyonu belirli bir noktaya ulaşana kadar nişasta sindirim oranının da arttığı bulunmuştur. Bu , nişasta moleküllerinin hepsine bağlanmak için yeterli enzimin mevcut olduğu noktayı temsil eder ve bu da bozulmanın daha hızlı ilerlemesini imkansız kılar. Okullardaki öğrenciler bazen kendileri için bunu test edebilecekleri basit deneyler öğretir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iliac Fossa nedir?

Katı Madde Nedir?

Gerdy'nin Tuberkülü Nedir?