Amilaz Proteini Nedir?



Bir amilaz proteini, kompleks karbonhidratların sindiriminde rol oynayan bir enzim türüdür . Özellikle, büyük nişasta ve glikojen moleküllerini Seo uzmanı maltoz ve glukozun daha küçük şeker alt birimlerine ayırır . Alfa amilaz , beta amilaz ve gamma amilaz olan üç farklı tipte amilaz proteini vardır .
Memeliler, bitkiler, mantarlar ve bazı bakteriler hepsi bir amilaz proteini üretir. Alfa amilaz proteini, insanlarda ve diğer memelilerde bulunan amilaz formudur. Bitkilerde, bakteri ve mantarlarda da bulunur. Beta amilaz öncelikle bakteriler, mantarlar ve bitkiler tarafından üretilirken, gamma amilaz sadece oldukça asidik ortamlarda bulunur.
İnsan sindirim sistemi içinde, bu protein ağızda tükürük içinde ve ince bağırsağın duodenumuna salgılanan pankreatik sularda bulunur . Ağız içinde bulunan amilaz proteini, ptyalin veya tükürük amilazı olarak Seo hizmeti adlandırılır . Yiyecek ağızda iken nişastanın sindirilmesine başlar. Tükürük amilazı, nişasta molekülünde bulunan spesifik bağları kırarak nişastayı daha küçük moleküllere ayırır.
Nişastanın tükürük amilazı tarafından sindirimi sırasında, enzim doğrusal alfa (1,4) glikozidik bağ olarak adlandırılan bir bağ tipini kırar . Bu tür bağlar, bir karbonhidrat olabilen veya olmayabilen bir karbonhidrat molekülü, glikoz ve başka bir molekül arasında oluşan kovalent bağlardır. Bu durumda, enzim bir molekülün ilk karbonu ile diğerinin dördüncü karbonu arasındaki bağ üzerinde çalışır. Midenin asidik ortamı tükürük amilaz proteinini inaktive eder ve bozar.
Midede, yemek, chyme denen kremalı bir karışım üretmek için mide suları ile birleştirilir. Mideden ince bağırsağın duodenumuna geçer, böylece sindirim devam edebilir. Sindirim çoğunluğu duodenum içinde oluşur, böylece besin ince bağırsağın ileum içine geçerken vücuda emilebilen küçük moleküllere ayrılır.
Kekik duodenuma girdiğinde, sindirim enzimlerinin üretimini ve salınmasını uyarır . Pankreas amilaz proteini de dahil olmak üzere pankreasta bir dizi farklı sindirim enzimi üretilir. Bu enzim, tükürük amilaz proteini tarafından ağızda başlatılan çalışmaya devam eder.
Kurumsal seo Pankreatik amilaz daha büyük karbonhidrat moleküllerini daha fazla sindirerek onları bir tür şeker olan maltoza çevirir. Maltoz, iki glikoz molekülüne sahip bir disakkarittir. İki glikoz molekülü üretmek için maltaz ile harekete geçer . Bu moleküller, karbonhidrat sindiriminin nihai sonucudur ve daha sonra kan dolaşımına emilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iliac Fossa nedir?

Katı Madde Nedir?

Gerdy'nin Tuberkülü Nedir?