Amilaz ve Amilaz Arasındaki Fark Nedir?



Amiloz, bazı gıdalarda bulunan bir moleküldür ve nişastanın bir bileşenidir. Amilaz ise nişastayı daha küçük parçalara ayıran bir enzimdir. Nişasta Seo uzmanı insan vücudunda önemli bir enerji kaynağı olduğundan, amilaz ve amiloz arasındaki etkileşim gıda metabolizmasında yararlı bir rol oynar . Amilozun kaynakları arasında patates, makarna ve ekmek bulunur ve vücut, tükürükte ve pankreatik meyve sularında doğal olarak amilaz üretir.
Nişasta, bir karbonhidrat formudur ve çeşitli bitkilerde bulunur. Nişasta metabolizma için faydalı enerji içerdiğinden, hayvanlar ve mikroplar nişastalı yiyecekler yemeyi severler. Temel olarak, nişasta birbirine bağlanmış bir glikoz molekülü topluluğudur ve bilim adamları nişastayı amiloz ve amilopektin olan iki tip glikoz koleksiyonuna ayırırlar .
Amylopectin, yaklaşık 2 milyona kadar glikoz molekülü içeren büyük bir alt birim moleküldür. Alfa (1-4) glikozidik bağlar olarak adlandırılan özel Seo hizmeti bağlarla birbirine yapışan yaklaşık 30 glikoz biriminden oluşan düzenlemelerden oluşur. Bu küçük grupların her biri daha sonra alfa (1-6) glikosidik bağlarla birbirine yapışır.
Amilopektinlerden çok daha küçük olmakla birlikte, amiloz alt birimleri hala amiloz başına maksimum 20,000 glikoza kadar glikoz molekülleri içerir. Bu moleküller alfa (1-4) glikozidik bağlarla bir arada tutulur. Her bir amiloz, kendisini bir sarmal formuna doğru büken bir düz zincirli glikoz zinciridir, buna karşılık amilopektin, dallan ihtiva eden bir zincirdir.
Nişasta moleküllerini bir arada tutan bağların her biri enerji içermekte ve hayvanlar ve mikroplar bu enerjiyi kendi bedenlerini çalıştırmak için kullanabilirler. Zamanla, evrim bu tür organizmaların bu enerjiye ulaşmak için amilozu parçalama yeteneğini geliştirmesine neden oldu. Nişasta yiyen tüm hayvanlar pankreasta amilaz üretirler ve bazıları da tükürük bezlerinde üretirler . İnsanlar durumunda, amilaz ve amiloz etkileşimleri, gıda tükürüğe maruz kaldığında ağızda başlar ve enzim, gıda mideden geçtikten sonra pankreastan ince bağırsağın ilk bölümüne doğru salındığında enzimatik bozulma devam eder.
Amilaz ve amiloz arasındaki spesifik etkileşim, enzimin sadece alfa (1-4) glikozidik bağları kesmesi nedeniyle oluşur. Alfa (1-6) glikozidik bağları kesemez. Nişastanın amilaza maruz kalmasından sonra, enzim nişastayı spesifik bağlarda parçalayarak, amiloz ve amilopektinleri küçük parçalara ayırır. Bu parçalar maltoz , maltotrioz ve her biri iki, üç ve beş glikoz içeren dekstrinleri sınırlar . Sadece limit dekskenleri, amilopektin kaynaklı alfa (1-6) glikozidik bağ dalları içerirken, diğer iki bozulma ürünü düz zincirlerde yapılandırılmıştır.
Kurumsal seo Amilaz ve amiloz bir kez temas ettiğinde ve enzim işlevini yerine getirdikten sonra, başka bir enzim takımı devreye girer . Bu enzimler, sükraz-izomaltaz kompleksi olarak adlandırılır ve maltoz, maltotriozları parçalara ayırır ve dekstrinleri tek tek glikoz ünitelerine sınırlar. Glikozlar daha sonra vücuda taşınır ve hücre işlemlerinde enerji için kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iliac Fossa nedir?

Katı Madde Nedir?

Gerdy'nin Tuberkülü Nedir?