Amino asit glisininin işlevi ve yararları



Glisin, G veya GLY amino asidi, amino asitlerin en küçüğüdür, rengi yoktur Seo uzmanı ve lezzet bakımından tatlıdır, sağlık yararlarını bilmek ister misiniz?

Amino asit glisininin işlevi ve yararları
1 Amino asit glisininin işlevi ve yararları
2 glisin içeren gıda
3 Glisin eksikliği
Seo hizmeti Amino asit glisin, esansiyel olmayan amino asitlerden biridir, çünkü vücudumuz onu serin ve treonin sentezleyebilir.

Glisin ilk kez 1820'de jelatinden izole edildi, renksiz ve tatlı bir tadı var.

Glisin en basit amino asittir ve optik olarak aktif olmayan tekdir, yani stereoizomerleri yoktur. Amino asit glisin, nükleik asitlerin, safra asitlerinin, kreatin fosfatların ve diğer amino asitlerin biyosentezi için gereklidir.

Kurumsal seo Amino asit glisininin işlevi ve yararları
Bu amino asitin birçok fonksiyonu vardır ve organizmanın iyi ve doğru bir şekilde işleyişi için birçok fayda vardır:

Glisin, kas dokusu oluşturmaya ve glikozu enerjiye dönüştürmeye yardımcı olmak için vücut tarafından kullanılır.
Vücuttaki kreatin seviyelerini arttırır, böylece kasların bozulmasını önler.
Amino asit glisin sinir sistemi tarafından kullanılır ve inhibitör bir nörotransmitter olarak işlev görür, bu nedenle şizofreni tedavisinde faydalı olabilir.
Bellek kaybı durumunda iyileşmeyi artırmaya yardımcı olur.
Vücudun hasarlı dokuları onarmak için glisin ihtiyacı vardır.
Kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur, bu nedenle glisin takviyeleri yorgunluk, hipoglisemi, anemi ve kronik yorgunluk sendromu vakalarında yardımcı olabilir.
Vücuda enerji üretmek için gerekli olan glikozu sağlar.
Bu amino asit, sindirim sisteminin doğru çalışması için gereklidir.
Glisinin, bazı tümör türlerinin ve melanomların gelişmesini önlemeye yardımcı olabileceğini gösteren çalışmalar yürütülmektedir.
Erkeklerde prostat hiperplazisinin semptomlarını azaltmada glisin önemi de çalışılmaktadır.
Glisin içeren besinler
Daha önce de belirttiğimiz gibi, amino asit glisin, esansiyel olmayan amino asitlerden biridir, yani diyet yoluyla elde etmek gerekli değildir.

Vücudumuz bunu üretebilse de, proteinden zengin gıdalarda bulunduğunu bilmek de uygundur:

Hayvansal kökenli gıdalar: balık, et, süt, peynir vb.
Sebze yemekleri: soya, ıspanak, baklagiller, lahana, salatalık, muz, karnabahar vb.
Ek olarak, amino asit glisin, kapsül ve toz formunda bulunabilir.

Glisin eksikliği
Aslında, söylediğimiz gibi, vücudumuzun sentezleyebileceği ve buna ek olarak, onu içeren birçok gıda olduğu için glisin eksikliğinden muzdarip olmak zordur.

Fakat bu amino asidin bir eksikliği üretildiyse:

Prostatta sorunlar.
Zayıf bağışıklık sistemi
Büyüme problemleri
Kas problemleri ve doku restorasyonunda gecikme.
Bir uzmana danışmadan asla takviyeleri almaya karar vermemeliyiz. Hangi takviyelerin alınacağını ve nasıl yapılacağını bize önerecek kişi o olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iliac Fossa nedir?

Katı Madde Nedir?

Gerdy'nin Tuberkülü Nedir?