Amino asit glisininin işlevi ve yararları
Glisin, G veya GLY amino
asidi, amino asitlerin en küçüğüdür, rengi yoktur Seo uzmanı
ve lezzet bakımından tatlıdır, sağlık yararlarını bilmek ister misiniz?
Amino asit glisininin işlevi
ve yararları
1 Amino asit glisininin
işlevi ve yararları
2 glisin içeren gıda
3 Glisin eksikliği
Seo hizmeti Amino
asit glisin, esansiyel olmayan amino asitlerden biridir, çünkü vücudumuz onu
serin ve treonin sentezleyebilir.
Glisin ilk kez 1820'de
jelatinden izole edildi, renksiz ve tatlı bir tadı var.
Glisin en basit amino asittir
ve optik olarak aktif olmayan tekdir, yani stereoizomerleri yoktur. Amino asit
glisin, nükleik asitlerin, safra asitlerinin, kreatin fosfatların ve diğer
amino asitlerin biyosentezi için gereklidir.
Kurumsal seo Amino
asit glisininin işlevi ve yararları
Bu amino asitin birçok fonksiyonu
vardır ve organizmanın iyi ve doğru bir şekilde işleyişi için birçok fayda
vardır:
Glisin, kas dokusu
oluşturmaya ve glikozu enerjiye dönüştürmeye yardımcı olmak için vücut
tarafından kullanılır.
Vücuttaki kreatin
seviyelerini arttırır, böylece kasların bozulmasını önler.
Amino asit glisin sinir
sistemi tarafından kullanılır ve inhibitör bir nörotransmitter olarak işlev
görür, bu nedenle şizofreni tedavisinde faydalı olabilir.
Bellek kaybı durumunda
iyileşmeyi artırmaya yardımcı olur.
Vücudun hasarlı dokuları
onarmak için glisin ihtiyacı vardır.
Kan şekeri seviyelerini
düzenlemeye yardımcı olur, bu nedenle glisin takviyeleri yorgunluk,
hipoglisemi, anemi ve kronik yorgunluk sendromu vakalarında yardımcı olabilir.
Vücuda enerji üretmek için
gerekli olan glikozu sağlar.
Bu amino asit, sindirim
sisteminin doğru çalışması için gereklidir.
Glisinin, bazı tümör
türlerinin ve melanomların gelişmesini önlemeye yardımcı olabileceğini gösteren
çalışmalar yürütülmektedir.
Erkeklerde prostat
hiperplazisinin semptomlarını azaltmada glisin önemi de çalışılmaktadır.
Glisin içeren besinler
Daha önce de belirttiğimiz
gibi, amino asit glisin, esansiyel olmayan amino asitlerden biridir, yani diyet
yoluyla elde etmek gerekli değildir.
Vücudumuz bunu üretebilse de,
proteinden zengin gıdalarda bulunduğunu bilmek de uygundur:
Hayvansal kökenli gıdalar:
balık, et, süt, peynir vb.
Sebze yemekleri: soya,
ıspanak, baklagiller, lahana, salatalık, muz, karnabahar vb.
Ek olarak, amino asit glisin,
kapsül ve toz formunda bulunabilir.
Glisin
eksikliği
Aslında, söylediğimiz gibi,
vücudumuzun sentezleyebileceği ve buna ek olarak, onu içeren birçok gıda olduğu
için glisin eksikliğinden muzdarip olmak zordur.
Fakat bu amino asidin bir
eksikliği üretildiyse:
Prostatta sorunlar.
Zayıf bağışıklık sistemi
Büyüme problemleri
Kas problemleri ve doku
restorasyonunda gecikme.
Bir uzmana danışmadan asla
takviyeleri almaya karar vermemeliyiz. Hangi takviyelerin alınacağını ve nasıl
yapılacağını bize önerecek kişi o olacak.
Yorumlar
Yorum Gönder